• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Heb me nog niet 100% comfortabel gevoeld"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het F1-circus slaat dit weekend zijn tenten op in Monaco. Het wordt een thuisrace voor Stoffel Vandoorne, die in Monaco woont. "Het is vreemd om tijdens de GP in mijn eigen bed te kunnen slapen", vertelt hij aan Sporza.

  "Nog niet 100% comfortabel"

  Stoffel Vandoorne heeft voorlopig nog niet al te veel plezier beleefd aan zijn eerste seizoen in de F1. "Het is misschien niet de beste start van het seizoen, maar ik kan nog altijd niet klagen. Alles verloopt redelijk oké", relativeert hij bij Sporza.

  "Het is nog maar mijn eerste seizoen en ik heb nog een lange carrière voor mij. Mijn relatie met de ingenieurs wordt week na week beter en samen kunnen we de auto in de goeie richting ontwikkelen. Ze beginnen beter te begrijpen wat ik eigenlijk nodig heb van de wagen."

  "Ik heb me nog niet 100% comfortabel gevoeld in de auto, maar dat heeft tijd nodig. Binnenkort komt er wel beterschap op dat vlak. We hebben samen veel geanalyseerd en alles begint wat in zijn plooi te vallen. Hopelijk vertaalt dit zich in positieve resultaten in het tweede deel van het seizoen."

  "Raar om in eigen bed te slapen"

  Monaco is sinds kort de woonplaats van Stoffel Vandoorne. "Sinds begin dit jaar woon ik hier", zegt hij. "Normaal slaap ik tijdens een raceweekend op hotel. Het is dus wel raar dat ik nu 's avonds in mijn eigen bed kan slapen."

  "Monaco is voor iedereen een speciaal weekend. Het is een van de meest uitdagende circuits en elk foutje betaal je cash. Maar ik kijk er wel naar uit. In de GP2 heb ik hier al gewonnen en ik hoop dat ik die ervaring kan gebruiken."

  "Button zal klaar zijn"

  Winnen in Monaco is een utopie voor McLaren. "Maar het zou wel een van onze betere weekends moeten zijn", denkt Vandoorne. "Het wordt belangrijk om tijdens de vrije trainingen heel veel te rijden en zo op te bouwen naar de kwalificaties. Je mag echt geen "track time" missen. Iedere ronde die je mist, kost je tijd in de kwalificaties."

  In Monaco krijgt Vandoorne Jenson Button naast zich, want Fernando Alonso neemt deel aan de Indianapolis 500. "Jenson is een wereldkampioen en hij heeft hier ook al gewonnen. Hij heeft 17 jaar ervaring in de Formule 1 en hij heeft zich heel goed voorbereid. Hij zal er klaar voor zijn. Hopelijk zijn beide auto's competitief."

  Video player inladen ...