• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter "Snorremans" Serry: "Geen tijd om mij te scheren"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Quick-Step Floors heeft een knappe openingsweek achter de rug in de Giro. Maar de lange ritten eisen hun tol. "Ritten van 224 kilometer, dat vind ik een beetje veel", zegt Pieter Serry, die intussen eigenaar is van een mooie snor. "Om te snorren", grapt hij.

  In de 7e rit kwam Fernando Gaviria een half wiel te kort om zijn 3e ritzege te pakken. "Maar we kunnen niet altijd winnen", reageert zijn ploegmaat Pieter Serry. "Die finale was ook weer heel technisch. Ritten van 224 kilometer in een grote ronde, dat vind ik een beetje veel."

  "2 of 3 renners controleren dan de boel. Het was een lange dag, bijna 6 uur op de fiets. Dat kruipt echt wel in de kleren. Maar we hebben het geprobeerd en we hebben nog altijd het roze, de puntentrui en de witte trui. Het kan niet op. Enkel de bergtrui hebben we nog niet. Of ik daarvoor ga? Misschien, als ik nog iets over heb", grapt Serry.

  "Ik laat mijn snor staan om te snorren"

  Serry is intussen eigenaar van een mooie snor. "De dagen zijn zo lang dat ik geen tijd heb om me te scheren. Ik krijg zodanig veel reacties dat ik de snor misschien ga laten staan en enkel de zijkanten wat ga trimmen."

  Is dat uit bijgeloof, omdat het nu zo goed gaat met de ploeg? "Neen, zeker niet. Ik was me aan het scheren en liet mijn snor staan om te lachen en iedereen in de ploeg zei: "Laat staan!". Ik hoop dat ik positieve reacties krijg op televisie."

  "Het is eigenlijk om te "snorren" dat ik die snor laat staan", besluit Pieter Serry al lachend.