• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens past voor Belchatow: "Een rationele beslissing"

  Dominique Baeyens nam vorig jaar afscheid als coach.

  Dominique Baeyens heeft beslist om niet in te gaan op het voorstel van de Poolse topclub Belchatow. De ex-bondscoach van de Red Dragons komt dus niet uit zijn pensioen. "Het was heel verleidelijk, maar ik heb afscheid genomen van het topniveau", zegt Baeyens.

  Dominique Baeyens stopte eind vorig jaar als bondscoach van de Belgische nationale ploeg en hij zette ook meteen een punt achter zijn loopbaan als coach. Toch kreeg hij deze week een voorstel om de teugels in handen te nemen bij Belchatow uit Polen.

  "Ik heb geluisterd naar hun voorstel, maar ik heb toch beslist om er niet op in te gaan", zegt Baeyens aan Sporza. "Het was heel verleidelijk en ik had er even zin in, maar timing is alles."

  "Twee jaar geleden zou ik bij wijze van spreken al in het vliegtuig zitten, maar ik heb nu al afscheid genomen van het topvolleybal en daar blijf ik bij. Het is een rationele beslissing."

  Belchatow: topclub die opnieuw wil winnen

  Belchatow is een absolute topclub, zo verloor het in 2012 nog de finale van de Champions League en pakte het in 2008 en 2010 brons in de CL. Maar sinds 2014 pakte het telkens naast de titel in Polen. Het is op zoek naar een coach die de club weer naar successen kan voeren.