• home
 • video
 • pas verschenen

  "Aangeslagen" renners van Veranda's Willems geven op in Duinkerke

  Timothy Dupont (archief) kneep zijn remmen dicht in Duinkerke.

  De Vierdaagse van Duinkerke is een calvarietocht aan het worden voor Veranda's Willems-Crelan. Morgen komt de ploeg met amper één renner aan de start van de slotrit.

  De lijdensweg van Veranda's Willems begon al in de eerste rit toen Stijn Devolder en Gaetan Bille betrokken waren in de massale valpartij. Zij moesten de strijd staken en vrijdag viel ook Stef Van Zummeren weg.

  "Van Zummeren brak een ruggenwervel bij zijn val. Nadat we ook al Devolder en Bille hadden verloren met breuken, zat de schrik er wat in bij mijn renners", legt ploegleider Ivan De Schamphelaere uit.

  "Toen er door de regen vandaag heel zenuwachtig werd gekoerst, vonden Timothy Dupont, Tim Merlier en Sander Cordeel het welletjes en gaven op. Ze waren te hard aangeslagen door de val van Van Zummeren." De Nederlander Huub Duyn start zondag dus zonder ploegmaats.