• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Vernieuwingen aan onze auto, ik hoop al resultaten te zien"

  "Het is niet het moment om op te geven."

  Barcelona vormt dit weekend het toneel voor de 5e Grote Prijs van het F1-seizoen. Stoffel Vandoorne hoopt er het blazoen van McLaren-Honda wat te kunnen oppoetsen. Dat zegt hij in een gesprek met Play Sports, de Belgische rechtenhouder van de Formule 1.

  "Met mij persoonlijk gaat alles goed", opent Vandoorne het interview. "De eerste vier Grote Prijzen van het jaar zijn moeizaam verlopen, maar dat hadden we verwacht na de wintertesten. We hadden problemen met de motor en betrouwbaarheid. Hopelijk krijgen we hier in Spanje een aantal tekenen dat het de goeie richting uitgaat."

  Honda is op de sukkel met zijn motor. "Ben je de vragen over die motor niet kotsbeu?", krijgt Vandoorne voorgeschoteld. "Kijk: bij die motor ligt nu eenmaal het probleem. De focus van het hele team ligt op die motor en de updates daarvan." 

  "Ik kan er zelf weinig aan doen. Het enige dat ik kan doen is heel veel tijd in de fabriek en simulator in Woking (Engeland) doorbrengen en de ingenieurs van het team in de goeie richting "pushen"."

  "Of ik zelf extra druk voel na onze start? Niet echt. Iedereen had beter verwacht, maar dit is nu eenmaal de situatie waarin we ons bevinden."

  "Het is echt het moment nog niet om het nu al op te geven. Het seizoen is pas begonnen en ik ben bezig aan mijn eerste seizoen als vaste rijder. Neen, we moeten nu vooral allemaal samen hard werken."

  Video player inladen ...

  "Veel updates in Barcelona"

  Hoe staat het met de vernieuwingen aan de McLaren? Vandoorne: "Barcelona is altijd één van de GP's waarin elk team veel updates meebrengt. Hoe groot onze stap zal zijn is moeilijk te voorspellen, maar ik hoop komend weekend wel al enkele resultaten te zien op het circuit.

  "Hopelijk zetten wij een grotere stap vooruit dan de andere teams. Ik begin in Spanje zonder een bepaald doel voor ogen. We moeten er het maximum uithalen en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik hoop op een weekend zonder al te veel problemen."

  Video player inladen ...