• home
 • video
 • pas verschenen

  Roze trui Jungels: "Ik kijk vooral uit naar de tijdrit"

  Bob Jungels.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bob Jungels (Quick-Step Floors) is sinds gisteren de nieuwe heerser in de Giro. "Ik blijf realistisch," vertelt de Luxembuger. "Het zal lastig worden om de roze trui zondag te verdedigen op de Blockhaus."

  Jungels: "In de Giro is het iedere dag koers"

  Net als vorig jaar rijdt Bob Jungels weer in die magische roze trui rond. "De volgende belangrijke afspraak is nu zondag, de aankomst bergop op de Blockhaus", zegt Jungels aan onze Giro-man Renaat Schotte.

  "Ik blijf realistisch en ik weet dat het zondag lastig zal worden om de roze trui te verdedigen. Maar zoals we de voorbije dagen gezien hebben, is het iedere dag koers. In de Giro moet je iedere dag alert zijn."

  Jungels, vorig jaar 6e in de Giro, focust dit jaar nog meer op het klassement. Gewapend met een goede tijdrit kijkt Jungels uit naar het chronowerk. "Ik kijk vooral uit naar de tijdrit (40 km) volgende week dinsdag", zegt Jungels.

  "Ons Giro-team is gemaakt voor Gaviria"

  Maar zal Quick-Step Floors kunnen blijven focussen op de roze trui en de sprintsuccessen van Gaviria? "We hebben een team dat gemaakt is om de sprint voor te bereiden voor Gaviria", zegt Jungels.

  "Maar ik heb geen rol in die sprintvoorbereiding. Ik heb me wel al twee dagen genesteld in de lead-out. Maar dat was ook wel om mezelf wat uit de gevarenzone te houden van het peloton."

  "Met Richeze en Martinelli heeft Gaviria 2 goede pionnen die hem bijstaan in de sprint. Maar Gaviria is ook een renner die heel goed alleen zijn plan kan trekken."