• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen afscheidswedstrijd Boonen en Frankfurt voor Vanmarcke

  De ellende blijft voorlopig aanhouden voor Sep Vanmarcke.

  Sep Vanmarcke zal er dit weekend niet bij zijn op de afscheidswedstrijd van Tom Boonen en de WorldTour-wedstrijd in Frankfurt. De renner van Cannondale-Drapac raakt maar niet uit het sukkelstraatje en kampt nu met de naweeën van een maagvirus.

  Voor Sep Vanmarcke viel zijn voorjaar in duigen door zijn val in de Ronde van Vlaanderen. Daarbij liep hij naast enkele schaafwonden ook een pinkbreuk op. Maar die blessures zijn intussen genezen."De maagproblemen die rond Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke begonnen, zijn nog niet voorbij", zegt Vanmarcke op Facebook.

  "De maagproblemen bleven aanwezig, ondanks de behandelingen en medicatie. Afgelopen weekend bereikte ik mijn dieptepunt met nog een virus erbij en verloor ik 4 kilo."

  Toch is er ook positief nieuws voor Vanmarcke. "Na verschillende onderzoeken, waaronder gastroscopie en echografie, werd de oorzaak eindelijk gevonden: "Helicobacter pylori", een bacterie, had al die tijd overleefd en mij steeds zwakker gemaakt."

  "Met de juiste medicatie kan ik eindelijk herstellen en terug opbouwen richting het tweede deel van het seizoen. Eerst nog enkele dagen verplichte rust en de medicatie zijn werk laten doen, daarna eindelijk weer de fiets op."

  "Boonen says thanks", de afscheidskoers van Tom Boonen zaterdag in Mol, en de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt van komende maandag komen te vroeg voor Vanmarcke. De bedoeling is om de draad weer op te pakken in de Ronde van Noorwegen (17-21 mei).

  "Nu wordt het vooral werken om de conditie, die veel achteruitgang boekte na alle miserie, terug te verbeteren! Ik kijk ernaar uit om er weer stevig in te vliegen! Trainen, trainen, trainen dus!"