• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan: "Ik ga niet stoppen omdat ik nu minder toernooien win"

  Ding (links) was woensdag te sterk voor O'Sullivan: 13-10.

  Fans van Ronnie O'Sullivan moeten voorlopig niet wanhopen. De grillige Engelsman denkt niet (meer) aan stoppen. "Waar het echt om draait is de warmte die je voelt, als je die cue uit zijn case haalt."

  "Doe het nog veel te graag"

  Er was een tijd waarin O'Sullivan zowat elk jaar zijn afscheid aankondigde (zie: "Lees ook"). Maar die periode heeft het snookeridool achter zich gelaten. Daar verandert zijn uitschakeling op het WK snooker in de kwartfinales niets aan.

  "Ik ga niet stoppen met snookeren, gewoon omdat ik niet zoveel toernooien meer win. Ik blijf spelen, want ik doe het nog veel te graag."

  "Dit seizoen heb ik niet veel toernooien gewonnen en toch was het het beste jaar uit mijn leven. Ik vraag me af hoe zich dat verhoudt."

  "Al wat bij het snooker komt kijken is bonus. Ik hoef niet per se nog eens wereldkampioen te worden. Ik heb het nooit om titels of records gedaan. Waar het echt om draait is de warmte die je voelt, als je die cue uit zijn case haalt."

  "Ding is een prachtige kerel"

  O'Sullivan sneuvelde woensdagavond op het WK snooker tegen de Chinees Ding Junhui. Wat volgde was geen frustratie of woede-uitbarsting. O'Sullivan trakteerde Ding op een knuffel.

  "Ding is een prachtige kerel", vindt de snookerkampioen. "Ik ken zijn familie goed en hij is uit het goede hout gesneden. Er is niets slechts dat je over hem kan zeggen."

  "Hij wil deze titel zo graag en ik hoop echt dat het hem lukt. Sinds die Masters-finale, waar hij in tranen was (in 2007), zijn we vrienden geworden."