• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik win de koers waarvan ik dacht dat ik ze nooit kon winnen"

  Greg Van Avermaet is de snelste in Roubaix.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Greg Van Avermaet is de snelste in Roubaix.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Met veel panache heeft Greg Van Avermaet de hoofdvogel afgeschoten in Parijs-Roubaix. "Alle puzzelstukjes zijn vandaag in elkaar gevallen. Ik ben heel gelukkig dat ik een monument win. Anders blijven jullie die vraag maar stellen", zegt de 31-jarige Belg.

  "Parijs-Roubaix is de koers waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou winnen", zei Greg Van Avermaet meteen na de finish. "De eerste keer dat ik hier in Roubaix geëindigd ben, was ik zo moe dat ik dacht: dit is echt niks voor mij."

  "Maar ik ben elk jaar een beetje gegroeid en vandaag zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen. Ik heb onderweg wel wat pech gehad, onder meer met mijn derailleur net voor Arenberg, en daardoor veel energie verspeeld, maar de ploeg heeft me goed geholpen."

  "Op het einde heeft Daniel Oss me ook nog eens in een goeie positie gebracht. Hij heeft eindelijk laten zien wat voor een sterke coureur hij is. Verder heb ik zelf de goeie beslissingen genomen."

  "In de slotfase was ik wel wat bang van Stybar, omdat die niet wilde meewerken. Ik begreep niet goed waarom, want van zijn ploeg kon niemand terugkeren. Maar ik wist anderzijds dat ik na zo'n lange wedstrijd nog snel uit de hoek kan komen en dat heb ik bewezen op de piste."

  "Ik was verrast dat er op het einde nog een paar jongens in ons groepje teruggekomen waren. Ik moest ook nog even in de remmen, omdat ik niet wilde vallen, maar uiteindelijk had ik toch veel overschot op Stybar. Het is een overwinning uit het boekje."

  "Ik heb lang moeten wachten op de overwinning in een écht monument, maar nu is het zo ver. Anders blijven jullie die vraag maar stellen. Perfect gewoon. Ik ben zeer gelukkig. Het is een droomjaar, een beetje onwezenlijk. Alles gaat vanzelf. Ik was al heel content met mijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen vorige week, maar dit overtreft alles."

  Flash-interview meteen na de race:

  Video player inladen...

  Van Avermaet voor de Sporza-microfoon:

  Video player inladen...

  Ploegmaat Oss: "Groot feest"

  Daniel Oss kleurde de koers met een sterke prestatie en deed in de finale ook nog zijn duit in het zakje voor Van Avermaet. "Wat een ongelofelijke voorjaarsklassiekers zijn dit voor ons", zegt de BMC'er. "Dit is een echt team, een echte familie. Als je wint is dat makkelijk gezegd, maar ook als we verliezen steunen we elkaar door dik en dun. We hebben de koers mee gemaakt en ons werk voor Greg gedaan. Ik had er alle vertrouwen in dat Greg het in de sprint zou afmaken. Het is fantastisch. Of we een feestje gaan vieren? Een groot feest!"

  Video player inladen...

  De sprint van Van Avermaet in Roubaix:

  Video player inladen...