• home
 • video
 • pas verschenen

  Onfortuinlijke Serry breekt sleutelbeen op trainingstocht

  Pieter Serry (archief) ligt in de lappenmand.

  Pieter Serry (Quick-Step Floors) moet een kruis maken over de Ardense klassiekers. Op de Côte de Wanne, een beklimming uit Luik-Bastenaken-Luik, brak hij zijn linker sleutelbeen. De 28-jarige renner werd vandaag al geopereerd.

  Pieter Serry sprak voor aanvang van het nieuwe seizoen de ambitie uit om eindelijk eens een langverwachte overwinning na te jagen, maar die doelstelling moet weer even de koelkast in.

  Op training brak Serry vandaag op een helling uit Luik-Bastenaken-Luik zijn linker sleutelbeen. Hij werd naar het ziekenhuis van Herentals gevoerd en lag niet veel later al op de operatietafel. De ingreep is succesvol verlopen, maar een datum valt nog niet te plakken op zijn terugkeer.

  De mededeling van Quick-Step Floors: