• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel stap dichter bij WK snooker na zege tegen Sean O'Sullivan in kwalificaties

  Brecel moet nog twee keer winnen om een WK-ticket te pakken.

  Luca Brecel maakt nog steeds kans om deel te nemen aan het WK snooker, dat van 15 april tot en met 1 mei plaatsvindt in Sheffield. Brecel versloeg de Brit Sean O'Sullivan in de eerste ronde van het WK-kwalificatietoernooi (10-4).

  Alleen de top zestien van de wereld is rechtstreeks geplaatst voor het WK in Sheffield. Luca Brecel, dertigste op de wereldranglijst, moet daarom kwalificaties afwerken.

  In zijn eerste van drie mogelijke rondes deed de 22-jarige Brecel het alvast uitstekend. Hij overklaste de Brit Sean O'Sullivan en won uiteindelijk met 10-4. In de tweede ronde neemt Brecel het maandag op tegen de Noord-Ier Joe Swail, die al twee keer de halve finale van het WK speelde.

  Als Brecel ook zijn partij tegen Swail wint, dan moet hij nog voorbij één tegenstander om te mogen deelnemen aan het WK in het legendarische Crucible Theatre in Sheffield.

  Jongste deelnemer ooit aan een WK

  In 2012 werd Brecel met 17 jaar en 45 dagen de jongste deelnemer ooit aan een WK. Brecel ging er toen in de eerste ronde uit tegen de Schot Stephen Maguire en tot nu bleef het bij die ene deelname. In 2013 sneuvelde hij al in de eerste kwalificatieronde, in 2014 in de derde en in 2015 en 2016 in de tweede.