• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck kopman bij Wanty-Groupe Gobert: "Zal Tom die kassei niet cadeau geven"

  Van Keirsbulck won begin maart nog GP Le Samyn.

  Guillaume Van Keirsbulck mag zondag bij Wanty-Groupe Gobert als kopman starten in Parijs-Roubaix. De West-Vlaming heeft vertrouwen in een goed resultaat. "Met top 20 zal ik tevreden zijn, al mag het misschien nog iets dichter in de uitslag zijn."

  Donderdag verkende Van Keirsbulck met zijn ploeg de kasseien van Parijs-Roubaix.

  "Ik heb 105 kilometer op de teller", zegt de 26-jarige West-Vlaming, die zondag voor het eerst kopman mag zijn in Roubaix. "Ik vind het toch wel belangrijk om zo'n verkenning nog eens te doen, want de kasseien in Roubaix zijn niet dezelfde als in Vlaanderen. Op zo'n training ben je echt constant bezig met je tubes en materiaal."

  In maart won Van Keirsbulck nog de GP Le Samyn, ook een koers met veel kasseien. "Dat is niet echt een referentie", reageert Van Keirsbulck.

  "Ze noemen dat een mini-Parijs-Roubaix, maar je kan beide koersen niet echt vergelijken. Roubaix is 55 kilometer langer dan Le Samyn en telt ook 55 kilometer kasseien in totaal. In Le Samyn gaat het om 12 kilometer. Dat is een pak minder en ze liggen er ook niet zo slecht bij als in Roubaix."

  "Hier lijkt het alsof sommige stroken gewoon op een hoopje zijn gegooid. Het Bos van Wallers is precies geen kasseistrook meer, het lijkt eerder of er oorlog over heeft gewoed. Maar ik geef toe, ik kijk uit naar zondag. Koersen op de kasseien ligt me gewoon goed."

  "Ga Tom die kassei zeker niet cadeau geven"

  In de Ronde van Vlaanderen gaf Van Keirsbulck geen goede indruk. Zal hij in Roubaix wel goed zijn?

  "Mijn Ronde werd niet wat ik ervan verwacht had. Ik voelde me niet zo goed. Wellicht omdat ik te veel koersen heb gereden vlak voor de Ronde. Ik reed Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Driedaagse De Panne-Koksijde. Het was van het goede te veel. Ik miste frisheid. Deze week heb ik wat meer rust genomen en ik hoop dat dat zondag loont."

  De West-Vlaming hoopt een mooie finale te rijden. "Ik hoop dat ik er nog bij ben in de finale en dat ik een mooie uitslag kan rijden. Met top 20 zal ik tevreden zijn, al mag het nog beter zijn."

  "Met Boonen op de piste? Dat zou mooi zijn, ik heb altijd voor Tom gewerkt, maar ik ga hem die kassei zeker niet cadeau geven."