• home
 • video
 • pas verschenen

  Dustin Johnson niet de eerste met vreemde blessure: van Alessandro Nesta tot Kim Clijsters

  Dustin Johnson is niet de eerste die een opmerkelijke blessure oploopt.

  Dustin Johnson, de nummer 1 van de wereld, is onzeker voor de Masters golf in Augusta . De Amerikaan is gisteren van de trap gevallen en heeft daarbij een rugblessure opgelopen. Maar hij is niet de eerste topsporter die zich op een vreemde manier blesseert.

  Feestende Kim Clijsters

  In april 2011 verstuikte Kim Clijsters haar enkel op het trouwfeest van haar neef Tim. De Limburgse was aan het dansen toen ze volledig verkeerd op haar voet terecht kwam en haar enkel omsloeg.

  Het zware verdict luidde toen als volgt: zware verrekking aan de enkelbanden en een scheur in het kapsel van haar rechterenkel.

  Clijsters stond vier tot zes weken aan de kant, anderhalve maand voor Roland Garros. Ze geraakte net op tijd fit, maar in de tweede ronde werd ze naar huis gestuurd door de Nederlandse Arantxa Rus.

  TV-kijkende Rio Ferdinand

  Rio Ferdinand geraakte in januari 2001 geblesseerd aan de knie door televisie te kijken. De verdediger, toen nog actief bij Leeds United, had zich op een vrije dag in de zetel gezet met de benen op de salontafel.

  Toen Ferdinand enkele uren later opstond, voelde hij een scherpe pijn in de knie die fel was opgezwollen. Het resultaat was een peesontsteking.

  Mboyo in de sneeuw

  Ilombé Mboyo blesseerde zich tijdens de winter van 2015 op een opmerkelijke manier. De spits van Racing Genk verstuikte zijn enkel bij het sneeuwruimen. Hij werd na een week weer op het trainingsveld verwacht.

  Maar de blessure sleepte veel langer aan, want de aanvaller bleek uiteindelijk een botkneuzing in de voet te hebben.

  Lindsey Vonn viert met champagne

  Lindsey Vonn won in 2009 dubbel goud op de afdaling de Super-G in het Franse Val d'Isère. De Amerkaanse downhillskister wou dit  vieren door een welverdiende fles champagne te openen, maar daar ging het mis. De wereldkampioene sneed in haar duim en moest een spoedoperatie in Duitsland ondergaan.

  Santiago Cañizares en zijn parfum

  De Spaanse doelman Santiago Cañizares miste in 2002 het WK voetbal door een ongelukje met een flesje parfum. Na de titel met Valencia wou Cañizares lekker ruiken, maar toen het flesje aftershave viel, scheurde een glasscherf een pees in zijn grote teen.

  Iker Casillas nam de plaats van Cañizares op het WK in en zou zijn plek onder de lat bij het Spaanse elftal niet meer afstaan.

  Gamer Alessandro Nesta

  De Italiaanse voetballer Alessandro Nesta stond in 2005 een maand aan de kant met een blessure aan zijn linkerduim. De verdediger van AC Milan had veel te lang op de PlayStation gespeeld en moest geopereerd worden.

  Yves Lampaert botst met winkelkar

  Yves Lampaert moest vorig jaar op het laatste moment afhaken voor Dwars door Vlaanderen. De renner van Etixx-Quick Step sukkelde met een ontstoken achillespees. Het resultaat van een botsing met zijn vriendin, die op zijn achillespees was gereden met een winkelkarretje.