• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanreusel en Verbeke skiën in Frankrijk naar zege in Paola Cup

  Vanreusel kroont zich niet helemaal verrassend tot Belgische kampioene.

  Skiërs Kim Vanreusel en Tom Verbeke hebben in Val Thorens de Paola Cup gewonnen, een internationale wedstrijd georganiseerd door ons land. De wedstrijd is voor onze skiënde landgenoten een generale repetitie voor het BK slalom en reuzenslalom dat zondag en maandag plaatsvindt.

  Met een tijd van 1'27"78 was Vanreusel na twee runs de beste van het hele pak in de Franse bergen. Ze telde 68 honderdsten voorsprong op Mathilde Nelles. Eline Werckx mocht als derde mee op het BK-podium.

  De 19-jarige Vanreusel kroonde zich de voorbije dagen al tot Belgische kampioen op de Super-G.

  Bij de mannen werd Tom Verbeke woensdag twaalfde en eerste Belg in de Paola Cup in een tijd van 1'25"30. Eric Lahaye en Steve Schildermans waren goed voor zilver en brons.