• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk krijgt als enige amateurclub proflicentie en is dus zeker van promotie

  Het Olympisch Stadion, de thuisbasis van Beerschot-Wilrijk.

  Beerschot Wilrijk heeft zijn licentie voor profvoetbal 1B binnengehaald. Omdat er geen andere amateurclubs een proflicentie vroegen of kregen, is Beerschot Wilrijk al voor de play-offs zeker van 1B. "Maar we maken van de eindronde nog een erezaak."

  Beerschot Wilrijk was al zeker van de eerste plaats in eerste klasse amateur, maar had normaal gezien nog via de eindronde moeten passeren om te mogen promoveren.

  Omdat geen andere deelnemer aan de eindronde een proflicentie heeft aangevraagd of gekregen, zijn die play-offs nu een formaliteit.

  Dessel, Virton, Dender, Heist en Seraing vroegen geen proflicentie aan, Deinze kreeg enkel een licentie voor het amateurvoetbal.

  Beerschot Wilrijk gaat wel nog voluit in de eindronde. "We willen de kers op de taart zetten", zegt voorzitter Eric Roef. "Een vierde opeenvolgende titel zou een unicum zijn in het Belgische voetbal."

  "Voor ons is het een erezaak om de eindronde te winnen en zo op de allermooiste manier de promotie naar 1B af te dwingen. We zullen elke wedstrijd onze sportieve plicht doen. We willen zo veel mogelijk winnen om die titel de nodige glans te geven."