• home
 • video
 • pas verschenen

  Kalendertwist in het volleybal, Liga stapt naar de rechtbank

  Maaseik en Roeselare liggen in poleposition om de titelfinale te spelen.

  Het Koninklijk Belgisch Volleybal Verbond (KBVBV) heeft de data van de play-offfinale vervroegd, om zo de internationals sneller vrij te krijgen voor een trainingsstage. De Volleyballiga is woedend en stapt naar de burgerlijke rechtbank.

  Op 16 maart liet de KBVBV eenzijdig weten dat de Raad van Bestuur beslist had om de wedstrijden van de titelfinale te vervroegen. Een eventuele 5e wedstrijd zou zo op 7 mei al plaatsvinden.

  Volgens de Liga, die het heeft over een "falend bondsbeleid", werd die beslissing genomen om de internationals te kunnen laten deelnemen aan een trainingsstage.

  "De Volleybalbond overtreedt zijn eigen reglementen en sluit zo zijn ogen voor de commerciële belangen van de competitie", klinkt het. "We stellen ook vast dat er plots geen rekening meer gehouden wordt met de fysieke belasting van de spelers, die plots 5 matchen moeten spelen in 9 dagen."

  De clubs pikken het niet dat ze niet zijn betrokken in de beslissing. Ze spreken over "een ivoren toren en machtsmisbruik". "Na maanden van vergaderingen is er tot op heden geen sprake geweest van een constructief overleg."

  "Initiatieven om samen de belangen van de nationale ploegen en van het clubvolleybal te bundelen en te synchroniseren werden afgehandeld als onbespreekbaar en in de ijskast geschoven."

  Liga mag niet naar het BAS van de bond, dan maar naar de rechter

  De Belgische Volleyballiga is bereid om het hard te spelen en stapt naar de burgerlijke rechtbank om de beslissing terug te draaien, ook al omdat de bond hen daartoe dwingt. "De bond weigert immers om het BAS (Belgische Arbitragehof voor de Sport) als arbiter te laten optreden."