• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicola Philippaerts wint finale GP Omaha, maar past voor grote finale

  Philippaerts bleef foutloos in de finale.

  Nicola Philippaerts heeft op de finale van de Wereldbeker Jumping in het Amerikaanse Omaha de Grote Prijs gewonnen. Philippaerts liet wel verstek gaan voor de grote finale. "Deze overwinning smaakt zoet", reageert hij.

  Nicola Philippaerts, die na een ontgoochelende tweede proef met 12 strafpunten verstek liet gaan voor de grote finale, kon zich met het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard Harley van den Bisschop volledig focussen op de Grote Prijs over twee ronden.

  Daarin nam hij het op tegen 13 andere combinaties. De meeste ruiters, onder wie  Gregory Wathelet, spaarden zich voor de grote finale zondagavond.

  Na de eerste ronde was Philippaerts met drie andere combinaties foutloos. En ook in de tweede ronde kon hij de nul op het scorebord houden en met een tijd van 38'65 was hij ruim 1 seconde sneller dan de Italiaanse combinatie Lorenzo de Luca/Limestone Grey.

  "Harley deed het uitstekend vandaag en deze zege spoelt de ontgoocheling van gisteren toch wel een beetje door", reageert Philippaerts. "Het blijft jammer van de mindere prestatie op vrijdag maar Omaha verlaten met winst in de Grand Prix smaakt ook zoet."