• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Droomde van het podium, maar wel een mooie dag voor onze ploeg"

  Tom Boonen: "Dit verandert niks voor Parijs-Roubaix."

  0 / 0

  Tom Boonen: "Dit verandert niks voor Parijs-Roubaix."

  Tom Boonen maakte in zijn laatste Ronde van Vlaanderen een uitstekende indruk, maar werd genekt door materiaalpech op de Taaienberg. "Op dat moment weet je dat het gedaan is", zegt Boonen.

  Tom Boonen koerste alert mee vooraan, maar uitgerekend op "zijn" Taaienberg kreeg het af te rekenen met pech. "Ik snap niet goed wat er gebeurd is, want mijn fiets werkte de hele dag goed", doet Boonen het relaas.

  "Mijn ketting raakte vast tussen de twee plateaus onderaan, dat gebeurt eigenlijk bijna nooit. Toen ik mijn reservefiets nam, gebeurde meteen hetzelfde. Dan heb je echt onwaarschijnlijk veel pech. Op zo'n moment weet je meteen dat het gedaan is."

  "Dat was jammer, maar al bij al is het natuurlijk wel een mooie dag voor onze ploeg. Philippe Gilbert was vandaag onze man en ik heb me met plezier voor hem weggecijferd op de Kwaremont. Hij zei dat hij goed was en dan geloof ik hem. Dit was het droomscenario dat we voor ogen hadden. Dit was een nummertje zoals het na de oorlog niet te vaak is opgevoerd."

  "Zelf had ik wel gehoopt op een podiumplaats. Maar na die pech waren mijn podiumkansen weg. Jammer, want ik was aan het genieten van mijn laatste keer. Voor Roubaix verandert dit wel niks. Ik voel mij goed. Het seizoen is nog lang", grapt hij.

  Terpstra: "Ongelooflijk wat Gilbert gedaan heeft"

  Niki Terpstra was naast winnaar Philippe Gilbert de tweede Quick-Step-renner op het podium. "Of dit voor ons de perfecte dag was? Ik denk het wel. Dit was teamwork", zegt de Nederlander, die derde werd.

  "We wilden vroeg aanvallen en gebruik maken van de sterkte van onze ploeg. Philippe moest dan natuurlijk nog de benen hebben. Wat hij gedaan heeft, is ongelooflijk.”

  “Waarom ik niet mee was na de Muur? Na die vrij tamme start waren veel renners nog fris na die eerste heuveltjes. Ik zat niet vooraan, de anderen gelukkig wel.”

  Terpstra gaf toe dat de heisa na Gent-Wevelgem hem danig had gestoord. “Het is niet fijn om aangevallen te worden. Dat vond ik erover. Ik snap ook niet dat ik als enige aangevallen werd.”

  Volgende week lijkt Quick-Step alles op Tom Boonen te zetten: “Hij heeft een goeie ploeg achter zich. We zullen er alles aan doen om geschiedenis te schrijven.”