• home
 • video
 • pas verschenen

  Broos: "Proberen mijn contract te verlengen voor Confederations Cup"

  Hugo Broos heeft de Kameroense voetbalbobo's op scherp gezet nadat enkele rekeningen niet werden betaald. Maar Broos heeft het wel nog naar zijn zin als bondscoach van het Afrikaanse land. "Al sta ik wel open voor een goed voorstel", vertelt hij aan Sporza.

  "Iedereen op scherp gezet"

  Dinsdag verloor Hugo Broos met Kameroen een oefeninterland tegen Guinee. "Die match stond volledig in het teken van kansen geven aan nieuwe jongens en jongens die de laatste matchen niet veel gespeeld hadden", relativeert Broos de nederlaag.

  "Van de verdediging van de Afrika Cup was er bijvoorbeeld maar één speler over, maar ik vond het belangrijk om te zien wat de kwaliteiten zijn van de andere jongens."

  In de aanloop naar de interland werd Broos in de steek gelaten door de Kameroense bond. Die vergat enkele rekeningen te betalen, waardoor er geen lunch was in het hotel de dag van de wedstrijd. "Maar we hebben drie uur later toch gegeten, toen alles betaald was", zegt Broos, die zich behoorlijk opwond over de situatie.

  "Mijn reactie was wat overdreven, omdat ik een statement wilde maken. Nu staat iedereen weer op scherp. Ik denk dat er in Kameroen wel een bommetje ontploft is en dat er wel enkele mensen de tol zullen moeten betalen."

  "Proberen contract te verlengen"

  Als Afrikaans kampioen mag Kameroen na het seizoen deelnemen aan de Confederations Cup. "Een heel belangrijke afspraak", vindt Hugo Broos. "Daarna hebben we ook nog twee beslissende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018."

  "Mijn toekomst bij Kameroen? Ik heb een heel goeie relatie met de bondsvoorzitter. We gaan proberen om mijn contract nog voor de Confederations Cup te verlengen."

  "Na de Afrika Cup was er wel wat interesse, maar er is een groot verschil tussen interesse en effectief onderhandelen. Het was niet mijn bedoeling om Kameroen te verlaten, maar ik sta wel open voor elk goed voorstel."