Ga naar de inhoud

Vandoorne: "Ik onthoud het positieve: we hebben de finish gehaald"

 zo 26 maart 2017 12:50
Stofel Vandoorne snijdt een bocht aan in Melbourne.
Stoffel Vandoorne (McLaren) is gematigd optimistisch na zijn 13e plaats in de Grote Prijs van Australië. "Ons totaalpakket is nog niet goed genoeg, zoveel is duidelijk", weet hij ook. "Onze auto is allesbehalve competitief", reageert ploegmaat Fernando Alonso.

"Wilden de streep halen. Dat is gelukt"

Stoffel Vandoorne sneed vanochtend het Formule 1-seizoen aan in Australië. Onze landgenoot loodste zijn McLaren naar een 13e plaats.

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd", blikt hij terug bij onze reporter down-under. "Ik onthoud vooral het positieve: we zijn de race gefinisht. Dat is toch al een eerste beterschap. Na de wintertesten hadden we daar weinig hoop op."

"Tijdens de race hadden we opnieuw problemen. Ik ben snel moeten binnenkomen om de auto te resetten. Ik verloor plots alle kracht. Ons totaalpakket is nog niet goed genoeg, zoveel is duidelijk."

"Jammer. Er had misschien meer ingezeten, maar we hebben toch veel rondes kunnen rijden. Het was ook onze bedoeling om de streep te halen. Dat is gelukt, helaas zonder punten."

"Ik heb er het maximale uitgehaald. We missen de snelheid om voorin te vechten. We moeten weekend na weekend stappen zetten", besluit Vandoorne, die over twee weken de GP van China rijdt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alonso: "Auto is allesbehalve competitief"

Stoffel Vandoorne leverde in Melbourne een betere prestatie dan McLaren-ploegmaat Fernando Alonso. De Spanjaard haalde de finish niet.

"De auto is allesbehalve competitief. Toch heb ik een van mijn beste races gereden", reageerde hij. "Ik was verrast dat ik in punten reed."

"Door een probleem met de ophanging moest ik een einde maken aan mijn wedstrijd. Het is nu eenmaal zo."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.