• home
 • video
 • pas verschenen

  Robben na nederlaag in Bulgarije: "Het is een nachtmerrie"

  Arjen Robben zat in zak en as na de nederlaag in Bulgarije.

  Nederland beleefde gisteren een pijnlijke avond in Bulgarije. Het werd 2-0 en daardoor lijkt het WK in Rusland ver weg voor onze noorderburen. Aanvoerder Arjen Robben beseft dat het moeilijk wordt. "We speelden niet slecht, maar heel slecht."

  "Het is een nachtmerrie"

  Nederland keek tegen Bulgarije al snel tegen een 2-0-achterstand aan. Oranje kwam daarna nooit meer in de match en gin roemloos tenonder. Dat zag ook aanvoerder Arjen Robben. "Ik weet niet wat te zeggen", klonk het na de wedstrijd bij NOS.

  "Het is een nachtmerrie. We kwamen hier met heel goede bedoelingen aan en ik had een heel positief gevoel voor deze wedstrijd. Maar de eerste helft was van zo'n bedenkelijk niveau. Dan houdt het op."

  "Er gaat heel veel fout bij de goals. Het is gemakkelijk met de vinger te wijzen, maar dat heeft geen zin. Het verandert het resultaat ook niet. We verliezen met 2-0 en dat zijn de keiharde feiten."

  "We speelden niet slecht, maar heel slecht"

  Hoe moet het nu verder? "We krijgen nu alle stront over ons heen. En terecht. Dit is gewoon intriest. Ik sta hier als aanvoerder, maar weet ook niet wat te zeggen. Ik ben ook wat sprakeloos na deze wedstrijd."

  Zou een andere coach een oplossing zijn? "Dat verandert niets aan de kwaliteit van de spelersgroep. Wij staan op het veld en wij moeten het dan ook doen."

  "We speelden hier geen slechte wedstrijd, maar een heel slechte. Het WK? Daar wil ik niet over spreken. We moeten onze mond houden en bescheiden zijn. Zelfs als we alles winnen, zou het kunnen dat het nog niet genoeg is. Ik weet ook niet wat we moeten doen, het is gewoon heel pijnlijk."