• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  31 Duitse ex-atleten geven gebruik anabolen toe

  31 van de 61 ondervraagden gaf het dopinggebruik toe.

  Oud-atleten uit het voormalige West-Duitsland namen massaal anabole steroïden om hun prestaties te verbeteren. Dat blijkt uit documenten die de Duitse zender ARD kon inkijken. 31 atleten gaven daarin hun dopinggebruik toe.

  De Duitse sportzender ARD kon de hand leggen op een proefschrift van een farmaceut van de universiteit van Hamburg. De wetenschapper ondervroeg 121 mannelijke Duitse atelten die tussen 160 en 1988 tot de top van de wereld behoorde.

  61 atleten beantwoorden de vragen van de onderzoeker en meer dan de helft daarvan bevestigde het gebruik van anabole steroïden. "31 atleten gaven hun dopinggebruik toe. Ze waren verbazingwekkend openhartig."

  Een van de oud-atleten is discuswerper Klaus-Peter Henning. Hij had er geen probleem mee om over het dopinggebruik te praten. "Het onderzoek geeft de realiteit goed weer; het is precies zoals ik het me herinner. Ik wist toen al dat het gebruik van anabolen gemeengoed was. Ik gebruikte zelf ook."