• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegleiders zijn geen fan van Plugstreets: "Gent-Wevelgem is al lastig genoeg"

  De Plugstreets: meer dan 5km over onverharde wegen.

  Herman Frison (Lotto-Soudal) en Wilfried Peeters (Quick-Step Floors) vinden de Plugstreets, de onverharde stroken die dit jaar voor het eerst op het parcours van Gent-Wevelgem liggen, maar niets. "Deze wedstrijd heeft die Plugstreets niet nodig", klinkt het bijna in koor.

  Na Jan Bakelants (zie: lees ook) hebben ook Herman Frison en Wilfried Peeters zich kritisch uitgelaten over de zogenaamde Plugstreets, de nieuwe onverharde stroken in Gent-Wevelgem. "Ik vind die eigenlijk overbodig", zegt Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters een dag voor de wedstrijd.

  "De koers is op zich al nerveus genoeg. In aanloop naar die dingen zal de spanning alleen maar onnodig toenemen. Gent-Wevelgem heeft die Plugstreets niet nodig. De wedstrijd heeft de Moeren en de Kemmelberg. Dat typeert deze koers."

  Ook Herman Frison, ploegleider bij Lotto-Soudal, staat niet te springen voor de Plugstreets. "Die onverharde stroken hoefden er voor mij niet in te zitten, maar blijkbaar hebben de organisatoren een andere mening. Deze wedstrijd is mooi genoeg en dan moet je geen passages op onverharde wegen inlassen."

  "Deze klassieker wordt gekenmerkt door de wind, de passage aan de Moeren en natuurlijk de Kemmelberg. Dat is Gent-Wevelgem ten voeten uit."

  Foto's van de Plugstreets: