• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Het is relatief goed verlopen, het gaat steeds beter"

  Vandoorne vandaag in Melbourne.

  Stoffel Vandoorne kan niet onverdeeld gelukkig zijn na de eerste twee oefensessies in Melbourne. "Het gevoel is wel steeds beter", zegt onze landgenoot. Fernando Alonso is nog altijd gefrustreerd en zegt dat er snel mirakels moeten gebeuren.

  "Het is relatief goed verlopen. De eerste sessie was natuurlijk niet ideaal, omdat ik toch veel ronden gemist heb, maar de tweede sessie was al een stuk beter. Het gevoel was ook weer beter", zegt Vandoorne.

  "Ik kijk ernaar uit om morgen weer te racen en nog een paar stappen vooruit te zetten, want er zit meer in."

  "Australië is voor mij pas begonnen in de tweede sessie. Ik ontdek in elke run nieuwe dingen en pits er telkens wat tijd af. Dus na de nodige analyses zal ik er morgen nog wel wat meer kunnen uithalen."

  "Wat er precies gebeurd is in de eerste sessie? We hadden een paar kleine probleempjes, niks speciaals. We hebben gewoon wat tijd verloren met alles weer in elkaar te zetten."

  Lewis Hamilton was in sessie 2 nog 3 seconden sneller dan Vandoorne. "Daar kijk ik niet naar", zegt onze landgenote. "Daarmee bezig zijn zou niet de goeie ingesteldheid zijn. Ook met mijn ploegmaat Fernando Alonso ben ik niet bezig. Ik weet waar ik me op moet focussen."

  Baas van McLaren: "We zien progressie"

  Zak Brown liet voor de tv-camera's het achterste van zijn tong niet zien. Hij wil zijn zwakheden niet tonen aan zijn concurrenten en hield het bij enkele gemeenplaatsen.

  "Alles is goed verlopen. De betrouwbaarheid van de auto was in orde, maar de snelheid nog niet. Maar we zien progressie, dat is het belangrijkste."

  "Honda doet zijn uiterste best voor ons. We werken zeer nauw samen en blijven dat doen. Honda is onze partner en we denken momenteel niet een andere, hoewel sommige media schrijven dat we aan een andere constructeur denken."

  "Natuurlijk is niemand bij ons gelukkig met een 12e en 17e tijd in de oefensessies. We zijn een competitief team dat op de eerste plaatsen mikt. Het is te vroeg om te zeggen wanneer we echt competitief willen zijn. Ons doel momenteel is om in elke Grote Prijs beter voor de dag te komen. Er komen nog verbeteringen aan het chassis en de power unit, ik ben een zeer hoopvolle baas."

  Alonso: "Ik verlies 200 meter op een recht stuk"

  Fernando Alonso kon zich iets meer manifesteren dan Vandoorne, maar ook de Spanjaard moet voorlopig leven met de beperkingen van zijn McLaren-Honda. "We hebben opnieuw wat probleempjes gehad vandaag, maar toch al minder dan enkele weken geleden in Barcelona. Daar hebben we veel tijd verloren, die kunnen we nu beetje bij beetje inhalen", zegt de Spanjaard.

  "We hebben meer rondjes kunnen rijden, dat is op zich positief. Maar er moet nog veel verbeteren. Ik wil races winnen en op het podium staan, daar zijn we nog ver van af natuurlijk. Dat is best frustrerend. Ik ben klaar om top te presteren. Ik ben goed voorbereid, ben snel en wil de bochten aanvallen. Als ik achter iemand rijd, kom ik op 50 meter in de bocht, maar ik verlies meteen 200 meter op een recht stuk. Dat doet pijn. Wat we kunnen doen? Mirakels proberen te verrichten."