Ivoorkust: "Marc Wilmots wordt onze nieuwe bondscoach"

  Wilmots krijgt de spelers van Ivoorkust onder zijn hoede.

  0 / 0
  Marc Wilmots (48) is de nieuwe bondscoach van Ivoorkust. Dat heeft de Ivoriaanse bondsvoorzitter op een persconferentie bekendgemaakt. Wilmots hield het na het voorbije EK voor bekeken bij de Rode Duivels en heeft nu dus een nieuwe broodheer gevonden. Wilmots zal er voor twee jaar tekenen.

  Titelverdediger Ivoorkust werd op de voorbije Africa Cup al gewipt in de groepsfase en ging na het fiasco op zoek naar een opvolger voor de Fransman Michel Dussuyer.

  Ivoorkust zou woensdag de naam van de nieuwe bondscoach vrijgeven, maar de Ivoriaanse bondsvoorzitter Sidy Diallo verraste de aanwezige Afrikaanse media vandaag al met een nieuwe oefenmeester voor de Ivoriaanse nationale ploeg.

  Diallo had naar eigen zeggen 59 kandidaturen ontvangen en koos uiteindelijk voor Marc Wilmots. "Hij had financieel veel interessantere aanbiedingen gekregen, maar Marc kiest voor ons project", klonk het bij Diallo.

  Wilmots was zelf niet aanwezig op de persconferentie. Volgens enkele Afrikaanse media zal hij woensdag voorgesteld worden. De oefenmatchen tegen Rusland (24 maart) en Senegal (27 maart) zouden in elk geval nog door een assistent geleid worden.

  Wilmots bij de Duivels: kwartfinales op WK en EK

  Marc Wilmots kreeg in 2012 de Rode Duivels onder zijn hoede, nadat hij ook al enkele jaren aan de slag was geweest als assistent bij de Belgische nationale ploeg.

  Wilmots kwalificeerde zich met de Rode Duivels voor het WK van 2014, waar België in de kwartfinales uitgeschakeld werd door Argentinië.

  Ook op het voorbije EK geraakte België niet verder dan de kwartfinales. Wilmots en de KBVB zetten hun samenwerking op 15 juli vorig jaar stop.

  Een geanimeerd perspraatje tussen de Ivoriaanse bondsvoorzitter en Afrikaanse media