• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Australische sportreporter: "Eerst football, daarna Formule 1"

  Het is nog rustig in het Formule 1-dorp in de stad.

  Melbourne loopt nog niet storm voor de start van het Formule 1-seizoen. "Donderdag begint het football-seizoen hier", legt de Australische sportreporter David Davutovic uit. "Daarna zullen de Australische sportliefhebbers een versnelling hoger schakelen."

  Nog geen F1-gekte in Melbourne

  Komend weekend is Melbourne het decor voor de start van het Formule 1-seizoen. Enkele dagen voor de start is de Australische stad klaar voor het autosportevenement.

  De fans laten nog op zich wachten. In het Formule 1-dorp langs de Yarra-rivier is het nog rustig.

  Video player inladen ...

  Verkoopster Ferrari: "Stilte voor de storm"

  In het kraampje van Ferrari maakt de verkoopster zich geen zorgen. "De komende dagen wordt het nog erg druk", weet ze uit ervaring. "Formule 1 is hier erg populair."

  Video player inladen ...

  "Eerst Australian football"

  "Vanaf vrijdag zal de Formule 1-koorts toenemen", weet David Davutovic van de Herald Sun. "Eerst gaat hier het seizoen van het Australian Football van start. Zulke wedstrijden staan garant voor 60 tot zelfs 100.000 toeschouwers."

  "Daarom staat de Formule 1 nog niet vol in de schijnwerpers. Eens de Grote Prijs van start gaat, zullen de Australische sportliefhebbers een versnelling hoger schakelen."

   

  "Vandoorne niet, Verstappen wel"

  "Ze houden hier echt wel van Formule 1", gaat de Australische reporter voort. "Daniel Ricciardo is erg geliefd. Hij racet met die typische ruwe Australische mentaliteit."

  Kent Australië Stoffel Vandoorne? David Davutovic: "De Formule 1-liefhebbers wel, maar bij het grote publiek doet hij nog geen belletje rinkelen."

  "Max Verstappen kennen ze wel. Hij heeft een Belgische moeder. Ik zou hem opeisen als ik jullie was. Dat zouden wij toch doen als hij een Australische moeder had."

  Video player inladen ...