• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "Hopelijk plaats ik over enkele jaren dezelfde versnelling als Sagan"

  Stuyven en Sagan tijdens de Kuurne-Brussel-Kuurne.

  Jasper Stuyven cijferde zich in Milaan-Sanremo helemaal weg voor zijn kopman John Degenkolb. De 24-jarige renner van Trek-Segafredo eindigde in zijn eerste Primavera op een 39e plaats en Stuyven toonde zich daar tevreden mee. "Ik wil hier zeker terugkomen", aldus Stuyven.

  Donderdag ging Jasper Stuyven tijdens de verkenning van Milaan-Sanremo tegen de vlakte, maar die tuimelperte speelde hem gisteren naar eigen zeggen geen parten.

  "Ik zat in het begin van de Poggio perfect geplaatst, maar de eerste 500 meter kreeg ik het toch knap lastig en daardoor viel ik wat terug. Toen Sagan, Kwiatkowski en Alaphilippe het hazenpad kozen, zat ik niet meer vooraan, al had ik hen eerlijk gezegd ook niet kunnen volgen. De sterkste mannen zaten volgens mij ook op kop. Als je wil winnen, moet in het wiel van Sagan zitten, zo simpel is het."

  Voor Stuyven werd zijn eerste Milaan-Sanremo een leerrijke ervaring. Maar er viel hem ook nog iets anders op. "Ik heb ook geleerd dat het echt wel een lange koers is, en daarom is het soms ook wel saai. Maar eens de finale begint, is het wel leuk en voel je de adrenaline. Het was dus zeker een fijne ervaring en ik wil zeker terugkomen."

  "Ooit winnen? Misschien in zwaardere omstandigheden"

  Stuyven reed uiteindelijk als 39e over de streep op de Via Roma. Of hij zelf ooit Milaan-Sanremo zal kunnen winnen, vindt de renner van Trek-Segafredo op dit moment moeilijk in te schatten. "Misschien in iets zwaardere omstandigheden. Ik heb gehoord dat dit de gemakkelijkste editie sinds jaren was."

  "Door die gunstige omstandigheden waren snelle mannen als Bouhanni in de finale nog van de partij. Hen kloppen in de sprint, zit er voor mij niet in. Ik hoop dat ik over enkele jaren zelf zo'n versnelling kan plaatsen als Sagan, dat ik zelf sterk genoeg om dat uit de benen te schudden en op die manier kan winnen."