• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter Timmers sukkelt weer met long: "Maar het is geen klaplong"

  Pieter Timmers heeft vrijdag zijn training onderbroken omdat hij last had aan een long. In het verleden had de zwemmer al eens te kampen met een klaplong.

  Pieter Timmers moest vrijdag zijn training staken en trok naar het ziekenhuis met een longprobleem. Op de spoedafdeling ging de olympische vicekampioen onder de scanner. "Wellicht is er een luchtlek in zijn long. Maandag volgt een bijkomende test. Tot dan zal hij rusten", zegt Timmers' echtgenote.

  "Mijn wekend begint op de spoedafdeling", zegt Pieter Timmers zelf op Twitter. "Het goede nieuws is: ik heb nu eindelijk eens een weekend. Mijn hart lijkt oké, mijn long is opnieuw eigenwijs."

  Volgens de vrouw van Timmers heeft de zwemmer al drie dagen hinder. "Hij heeft een longkramp die zich uitstrekt tot aan zijn nek. Het is niet opnieuw een klaplong. Alles hangt nog mooi vast. Dat is te zien op de foto's."