• home
 • video
 • pas verschenen

  Patro degradeert Brepoels tot coach van U19, Danny Boffin is nieuwe T1

  Boffin (r) met zijn assistent Hasim Yilmazdemir, die de U19 verlaat.

  Patro Eisden heeft een nieuwe T1. Danny Boffin heeft sinds gisteren - onverwacht - de leiding over de ploeg uit de eerste amateurafdeling gekregen. Guido Brepoels wordt teruggezet naar de U19.

  Boffin is al de vierde hoofdtrainer van Patro dit seizoen. De voormalige linkerflankspeler was zelf nog maar sinds een weekje coach van een Limburgse derdeprovincialer toen Patro-voorzitter Wayne Woo aan zijn mouw trok en hem tot T1 van Patro bombardeerde.

  "De resultaten van de voorbije weken hebben er niks mee te maken", zegt Woo in Het Belang van Limburg. "Ik vond het alleen tijd om nieuwe energie in het team te stoppen. Ik moest nu ingrijpen. Guido Brepoels wordt trainer van de U19. Hij kan uitstekend met de jeugd werken."

  "Deze aanbieding was voor mij een verrassing, maar tegelijk wist ik dat ik deze kans moest grijpen", zegt Danny Boffin. "Dat dit ten koste gaat van Guido wringt wel. Ik had eerst gehoord dat hij zou stoppen, maar dat is dus niet zo. Ik heb destijds veel van hem opgestoken bij STVV."

  Guido Brepoels viel het nieuws dat hij voortaan de U19 moet trainen rauw op het dak. "Dit is een donderslag bij heldere hemel. Maar goed, ik houd me aan mijn contract. Dat uitgerekend Boffin mijn taak overneemt, voelt vreemd. Toch wens ik hem en de spelers alle succes."

  Vechten tegen degradatie

  Patro verloor zijn laatste drie competitiewedstrijden met 2-0. De ploeg staat 9e op 16 clubs met 28 punten. Dat zijn er 3 meer dan nummer 13 Koksijde, dat op een barrageplaats staat. De drie clubs onder Koksijde (WS Brussel, Sprimont en Deinze) staan momenteel op de degradatieplaatsen.