• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Gaviria is onze kopman, maar we hebben ook nog Gilbert, Alaphilippe..."

  Fernando Gaviria.

  Quick-Step Floors start in Milaan-Sanremo met een team vol sterren. "De rol van Boonen? Hij is de wegkapitein en kan zeggen wanneer je beter niet en beter wel aanvalt", blikt teammanager Patrick Lefevere vooruit.

  "De koers hard maken voor Gaviria"

  Naast Peter Sagan rolt ook de naam van Fernando Gaviria over de tongen als favoriet voor Milaan-Sanremo. "Als het van mij afhangt, wint Gaviria zaterdag", zegt Patrick Lefevere.

  "Hij is de snelste sprinter van de ploeg en zat vorig jaar ook al in de finale. Gaviria is ook iemand die mee de koers maakt. Op een indrukwekkende manier won hij vorig seizoen Parijs-Tours. En vorige week reed hij prijs in de Tirreno."

  "Gaviria moet hopen dat de ploegmakkers de koers hard kunnen maken, zodat de Kristoffs van deze wereld er af zijn."

  "Wat mogen we verwachten van Tom Boonen? Hij moet vooral overeind blijven. Milaan-Sanremo wordt gereden over veel brede wegen, waardoor de renners soms hun concentratie verliezen."

  "Boonen zal zaterdag onze wegkapitein zijn: hij kan zeggen wanneer je beter niet en beter wel aanvalt. Voor hem zijn die 300 kilometer ook belangrijk met het oog op de Vlaamse koersen."

  "Sagan is slim en kan zich goed verstoppen"

  Maar als Quick-Step de Primavera wil winnen, moeten ze natuurlijk voorbij de wereldkampioen geraken. "Sagan zal moeilijk te kloppen zegt", zegt Lefevere.

  "Iedereen zegt dat hij geen ploeg heeft. Maar hij is zodanig slim dat hij op een bepaald moment zelf aanvalt, waardoor zijn tegenstanders geïsoleerd geraken."

  "Sagan kan zich ook goed verstoppen: denk maar aan het WK en het EK. Hij bemoeit zich niet en laat de anderen werken. Zoals in Kuurne. En dan komt hij op het juiste moment naar voren om te winnen."