• home
 • video
 • pas verschenen

  Force India-bolide krijgt een opvallend roze jasje

  Perez en Ocon zullen in elk geval opvallen.

  Een week voor de start van het nieuwe F1-seizoen heeft Force India uitgepakt met een verrassing van formaat. De renstal heeft een nieuwe sponsor aan boord gehaald en past de kleur van zijn bolide aan. Rijders Sergio Perez en Esteban Ocon krijgen bovendien roze helmen.

  Minder dan een maand geleden onthulde Force India zijn auto voor het nieuwe seizoen. De renstal koos toen voor zilver met zwarte en oranje accenten.

  Maar nu krijgt die bolide dus al een nieuw jasje. Force India tekende een sponsorcontract met een Oostenrijks watertechnologiebedrijf en past daarom zijn kleuren aan.

  De oorspronkelijke kleuren moeten plaats ruimen voor roze, met magenta en zilverkleurige details. Bovendien krijgen rijders Serio Perez en Esteban Ocon bijhorende roze helmen.

  De "Pink Pig" en roze winnaars in de Indy 500

  In 1971 verscheen een roze Porsche 917 aan de start van de 24u van Le Mans. De auto, met de namen van stukken vlees op het koetswerk, kreeg de bijnaam "Pink Pig" (zie foto onderaan). De wedstrijd van het "roze varken" eindigde 's nachts met een crash.

  Meer succes was er voor roze auto's in de Indy 500. Bob Sweikert en Pat Flaherty gingen respectievelijk in 1955 en 1956 aan de haal met de zege.

  Commentatoren zullen geen moeite hebben om Force India eruit te pikken:

  De Pink Pig: