• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuivenberg: "Ook in Play-off II is er nog iets te winnen"

  Stuivenberg schoof aan bij de analisten van Extra Time.

  In Extra Time was Genk-trainer Albert Stuivenberg te gast. Hij had het onder andere over zijn spelers, Play-off II en Louis Van Gaal. Hebt u de aflevering gemist? Haal dan hier uw schade in.

  Vraagjes aan Stuivenberg: play-offs invoeren in Nederland? "Ja."

  Video player inladen ...

  "Ik denk wel dat ik beter Engels spreek dan Van Gaal"

  Albert Stuivenberg is nog niet zo lang aan de slag in de Jupiler Pro League. "In de media blijven ze mij steeds vergelijken met Peter Maes, maar ik lig daar niet wakker van. Ik ben gewoon mezelf. Ik heb niet het gevoel dat ik tegen zijn populariteit moet vechten."

  "Ik was een onbekend gezicht in België, maar ik heb wel ervaring van bijvoorbeeld mijn tijd bij Manchester United."

  "Of ik beter Engels spreek dan Van Gaal? Dat denk ik wel. Maar de spelers verstonden hem ook wel hoor." Later in het programma zei Stuivenberg ook nog dat hij nog regelmatig met Van Gaal belt. "Ik denk niet dat hij nog opnieuw in het vak stapt."

  Video player inladen ...

  "Door zijn creativiteit neemt Pozuelo soms veel risico's"

  Uiteraard werden de prestaties van Genk grondig besproken met de trainer aan tafel. Hij zoomde even in op Malinovski en Pozuelo. "De traptechniek van Malinovski is nog niet evengoed als die van Tielemans want hij is nog niet stabiel genoeg."

  "Hij heeft veel power en wil het nog te vaak op kracht doen. Zijn corners zijn wel beter."

  Is Pozuelo moeilijk te coachen? "Neen, ik ga vaak individueel met hem praten. Tijdens de match is het wel lastig. Hij is heel creatief, maar neemt daardoor soms veel risico's. Verdedigend kan hij soms nog wel meer betekenen voor de ploeg. Maar zelfs als hij slecht in de match zit, blijf je hopen op dat ene moment."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  "Ook in POII is er nog iets te winnen"

  Albert Stuivenberg greep met Genk naast Play-off I. "De mensen vragen hoe ik mijn spelers zal motiveren voor Play-off II. Ik begrijp dat, maar uiteindelijk blijven we sportmannen. Ook in POII valt er nog iets te winnen."

  "Normaal kunnen we een ticket pakken voor de Europa League. Dat zijn we aan onze stand verplicht."

  Video player inladen ...

  "Met een videoref komt de comeback van Barcelona er niet"

  Het moment van Stuivenberg kwam uit de onwaarschijnlijke 6-1-overwinning van Barcelona tegen PSG. Hij koos voor een strafschopfout op Di Maria die niet gefloten werd. "Als het 3-2 wordt, is het helemaal gedaan."

  Ook de andere tafelgasten hadden een mening over de scheidsrechter. "Het was een ongelooflijk moment in het voetbal, maar met een videoref was dit niet gebeurd."

  Video player inladen ...

  "De vorm van je spelers heb je als trainer niet in de hand"

  De analisten hadden het ook kort over de dip van Club Brugge. "Ze verliezen nu ook thuis al punten en spelen niet overtuigend, daar hadden ze toch niet op gerekend", zegt Degryse.

  "Je kan je als trainer nog zo goed voorbereiden, de vorm van je spelers heb je niet in de hand. Er zijn opvallend veel geblesseerden en belangrijke spelers geven niet thuis. Het vertrouwen is weg."

  Video player inladen ...

  De keek op de week met o.a. Barcelona-Zelzate

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time:

  Video player inladen ...