• home
 • video
 • pas verschenen

  Beslissend doelpunt deed Barcelona letterlijk daveren op zijn grondvesten

  De supporters deden Camp Nou daveren.

  Seismologen in de omgeving van Barcelona keken woensdagavond vreemd op. Het 6e doelpunt van de thuisploeg zorgde immers voor een kleine aardbeving. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais. Ook de andere doelpunten zijn duidelijk te zien op de grafieken.

  De 90.000 toeschouwers in Camp Nou waren woensdagavond het delirium nabij toen Sergi Roberto diep in de toegevoegde tijd het beslissende doelpunt maakte. De vreugde-uitbarsting die daarbij hoorde, was dan ook enorm. Een seismograaf op 500 meter van het stadion legde de zinderende ontknoping vast.

  Seismoloog Jordi Diaz gebruikt dat soort aardbevingen, veroorzaakt door springende mensen, voor zijn onderzoek. Ook bij concerten merkte hij al trillingen op, maar wat er woensdag gebeurde, was volgens hem "de grootste beving van dit type" in Barcelona sinds de instrumenten 5 jaar geleden in gebruik werden genomen.

  Over de kracht van de aardbeving kan hij niets zeggen. "Het is een vibratie die al snel verzwakt, 100 meter verder zouden mensen die niet opmerken", vertelt hij aan El Pais.

  Barcelona daverde na de onwaarschijnlijke ontknoping: