• home
 • video
 • pas verschenen

  Elke Clijsters: "De strafste sportvrouw? Ik zal maar voor Kim kiezen"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Kim en Elke Clijsters waren vandaag te gast in de MNM-studio en hadden achteraf een gesprekje met Sporza over het thema. "Ik kies voor Nafi Thiam als grootste Belgische sportvrouw", vertelde Kim Clijsters.

  Internationale Vrouwendag: leeft dat onderwerp bij de familie Clijsters? "Het is leuk om er over te praten, maar ik word er 's ochtends niet mee wakker", antwoordt Kim. "Ik vind het wel leuk", zegt Elke. "Ik ben een alleenstaande mama en heb veel respect voor vrouwen die dat ook zijn."

  Worden vrouwen in de sportwereld op gelijke voet behandeld? "In bepaalde sporten is er toch nog een groot verschil, als je kijkt naar respect en prijzengeld", legt Kim uit.

  "Maar in de tennissport is er enorm hard gewerkt. De grandslamtoernooien zijn een groot voorbeeld geweest voor de sportwereld."

  Krijgen vrouwelijke sporters genoeg aandacht van de media? "Ik heb het geluk gehad dat tennis een heel populaire sport was tijdens mijn carrière. Maar er zijn veel vrouwelijke atleten die heel hard trainen en weinig in de schijnwerpers staan", vindt Kim.

  Wie is grootste Belgische sportvrouw volgens Kim en Elke?

  Sporza.be ging in een poll op zoek naar de strafste Belgische sportvrouw. Kim Clijsters was een van de genomineerden, maar kiest niet voor zichzelf.

  "Ik ben een fan van Nafi Thiam. Zij komt toch heel dicht in de buurt", zegt Kim. "Dan zal ik maar voor mijn zus kiezen", grapt Elke.

  VIDEO: Sporza voelt Kim en Elke aan de tand over Vrouwendag

  Video player inladen...

  VIDEO: het bezoekje van de zussen Clijsters aan MNM

  Video player inladen...