• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Borre: "Het is door mij dat Anderlecht nu een sociale cel heeft"

  Anthony Vanden Borre verhuist naar Congo.

  Anthony Vanden Borre gaat in Congo voetballen, maar voor zijn verhuizing ging hij langs bij La Tribune, de voetbaltalkshow op de RTBF. Opvallend, want normaal blijft hij liever uit de media. "Het is niet echt mijn ding. Ik vertrouw journalisten en managers niet."

  "Ik heb nergens spijt van. Ik hou van avontuur. Soms is dat goed uitgedraaid, soms slecht." Anthony Vanden Borre was voor het eerst te gast in de voetbaltalkshow op de RTBF.

  De ex-Rode Duivel had het uiteraard over zijn vertrek naar Congo, maar hij praatte ook over zichzelf en zijn moeilijke periode. "Eigenlijk ben ik een eenvoudige en eerlijke jongen."

  "Maar de voetbalwereld is hard. Geld bepaalt alles en dat is jammer. Ik vertrouw ook niet veel mensen, zeker journalisten en managers niet. Veel mensen veroordelen mij zonder mij echt te kennen."

  "Ik had veel talent, maar heb misschien niet hard genoeg gewerkt"

  La Tribune nodigde ook Jean-François Lenvain, van de sociale cel van Anderlecht, uit. "Ongeveer zeven jaar geleden hebben we het Purple Talents-project opgericht omdat we beseften dat er meer is dan wat er op het veld gebeurt", vertelde hij.

  "Toen ik begon als prof was dat er nog niet", lacht Vanden Borre. "Het is misschien wel dankzij mij dat er een sociale cel gekomen is. Dat is de waarheid."

  "Ik hield niet van school en was een moeilijke jongen. Het was allemaal nog niet zo gestructureerd als nu, maar Anderlecht heeft zeker geholpen om me wat op het rechte pad te houden."

  "Hij was niet de moeilijkste speler waar ik al mee gewerkt heeft", vulde Lenvain aan. "Maar zijn imago heeft hem wel parten gespeeld. Dat heeft een rem op zijn carrière gezet."

  Zal Vanden Borre na zijn avontuur in Congo ook een rol spelen bij de begeleiding van de Anderlecht-jeugd? "Ik zou dat graag willen, maar in het voetbal beslis je niets alleen."

  Tot slot had Vanden Borre ook nog een goede raad voor jonge voetballers. "Werk hard, neem het serieus en luister naar je trainers. Respecteer iedereen. Ik had veel talent, maar ik heb misschien niet hard genoeg gewerkt."

  Bekijk het gesprek met Vanden Borre (in het Frans) hier.