• home
 • video
 • pas verschenen

  250 daklozen wanen zich even Rode Duivel op de Homeless Cup

  De Homeless Cup werd al voor de 9e keer georganiseerd.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  De Homeless Cup werd al voor de 9e keer georganiseerd.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Op het voetbalcentrum in Tubeke hebben ongeveer 250 daklozen voor de 9e keer op de Belgian Homeless Cup gestreden. "De KBVB is er niet alleen voor de Duivels en de profclubs", zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

  Voor het eerst vond de Belgian Homeless Cup plaats in het fonkelnieuwe Belgian Football Centre in Tubeke. Zo konden de 21 ploegen zich voor één dag Rode Duivel voelen.

  "Dit is een blijk van waardering voor de samenwerking tussen de organisatoren en de voetbalbond", zegt coördinator Bert Ballegeer.

  "De KBVB is er niet alleen voor de Rode Duivels en de profclubs. Als bond hebben we ook een sociaal doel en moeten we tal van initiatieven ondersteunen", zegt voorzitter François De Keersmaecker.

  "Dit zijn geweldige initiatieven", zegt Zuhal Demir (N-VA), kersvers Staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen. "Voetbal stimuleert de samenwerking tussen mensen. Het helpt de daklozen ook hun zelfvertrouwen terug te winnen en nieuwe mensen te ontmoeten."

  In augustus ook twee Belgische teams op WK

  De spelers van de Belgian Homeless Devils en de Homeless Belgian Flames nemen eind augustus deel aan de Homeless World Cup in Oslo. Beide ploegen zullen er het officiële shirt van de Rode Duivels dragen.

  FOTO: Zuhal Demir trok haar schoenen uit om de aftrap te geven