• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wim De Decker: "Een standbeeld in de maak? Daar wil ik nog niet aan denken"

  De Decker is realistisch: "We zijn er nog niet, maar hebben een stap gezet"

  Antwerp-trainer Wim De Decker voelde vanmiddag veel emoties tijdens de 3-1-overwinning tegen Roeselare: "Toch een dubbel gevoel door die tegengoal. We zijn er nog niet, maar hebben zeker een stap gezet."

  Volgende week zaterdag wordt de terugwedstrijd van de finale gespeeld. Antwerp start aan die wedstrijd met een voordeel van twee doelpunten: "Ons tactisch plaatje klopte volledig. De looplijnen waren goed. Alleen de kansen gaan niet binnen, dat is jammer", aldus de coach.

  "Bij de 2-0 kropen we achteruit, maar dat was geen richtlijn. Roeselare scoorde op dat moment op stilstaande fase. Ik geloofde niet in een extra verdediger en we gingen iets offensiever spelen. Daarom maken we nog een doelpunt en winnen we met 3-1."

  De Decker was erg te spreken over de sfeer op de Bosuil: "Als je thuis speelt, speel je met een paar man extra door het publiek. Je merkt dat op het veld. Ik hoop dat we volgende week ook zo worden ondersteund."

  De Antwerp-coach probeert nog zo weinig mogelijk te denken aan de promotie: "De promotie is nog niet binnen. We zijn realistisch en gaan nog een week alles op alles zetten om ons doel te bereiken."

  "Of er een standbeeld in de maak is? Daar wil ik nog niet aan denken. Of er slapeloze nachten zullen volgen? Er is nog veel denkwerk, ja", besluit De Decker.