• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Simpson wint de eerste reeks in Indonesië, 2e reeks afgelast door slecht weer

  Desalle stond net als vorige week op het podium.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Shaun Simpson heeft de GP van Indonesië gewonnen. Zijn zege in de eerste reeks volstond, want de tweede reeks werd afgelast door de slechte toestand van het parcours, dat de afgelopen dagen heel wat regen te slikken kreeg. Clément Desalle was de beste Belg, hij werd derde.

  De voorbije dagen viel de regen met bakken uit de lucht in Indonesië. De oefenritten werden daarom gisteren al uitgesteld. Vanmorgen was Shaun Simpson ongenaakbaar. Hij was ruim 7 seconden sneller dan Glenn Coldenhoff en 12 seconden sneller dan Clément Desalle. WK-leider Cairoli werd 4e in die eerste reeks.

  Maar wie zijn rekende op de tweede reeks om nog op te schuiven, kwam bedrogen uit. Door de hevige regen lag het parcours er te modderig bij. De organisatie besliste dan ook om de tweede reeks af te gelasten. Simpson kreeg zo de eindzege in de tweede GP van het seizoen in de schoot geworpen.

  Uitslag reeks 1

  1. Shaun Simpson (VK-Yamaha)
  2. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM)
  3. Clément Desalle (Kawasaki)
  4. Antonio Cairoli (Ita-KTM)
  5. Rui Goncalves (Por-Husqvarna)
  6. Kevin Strijbos (Suzuki)
  7. Tim Gajser (Svn-Honda)
  8. Tanel Leok (Est-Husqvarna)
  9. Jevgeni Bobrysjev (Rus-Honda)
  10. Jeremy Van Horebeek (Yamaha)

  WK-stand:

  01. Antonio Cairoli (Ita-KTM) - 68 punten

  02. Clément Desalle (Kawasaki) - 60

  03. Tim Gajser (Svn-Honda) - 56

  04. Jevgeni Bobryshev (Rus-Honda) - 44

  05. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) - 42

  06. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM)- 41

  10. Kevin Strijbos (Suzuki- 34