• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Valverde en Vanendert geven verstek voor Koers naar de Zon

  Valverde won twee weken geleden nog de Ruta del Sol.

  Alejandro Valverde (Movistar), die twee weken geleden nog de Ruta del Sol op zijn naam schreef, en Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) zullen zondag niet aan de start verschijnen van de 75e Parijs-Nice. Beide wielrenners zijn ziek.

  Alejandro Valverde zou zondag voor het eerst in vijf jaar aan de start verschijnen van Parijs-Nice, maar ziektekiemen hebben daar anders over beslist. Zijn vacante stekje in de Movistar-ploeg wordt ingenomen door de Baskische klimmer Victor de la Parte.

  Ook in Italië krijgt Movistar af te rekenen met ziekte. Daniele Bennati moet forfait geven voor de Strade Bianche. Hij wordt vervangen door José Joasuin Rojas, die zijn wederoptreden maakt na zijn dubbele beenbreuk in de Vuelta een halfjaar geleden.

  De mededeling van Valverde:

  Jelle Vanendert is in hetzelfde bedje ziek

  Niet enkel Movistar kampt met een volle ziekenboeg. Ook Lotto-Soudal moet in laatste instantie puzzelen aan zijn selectie voor Parijs-Nice. Tosh Van der Sande vervangt in Frankrijk Jelle Vanendert. Sander Armée rijdt in plaats van Van der Sande in Dwars door West-Vlaanderen.

  De Lotto-selectie voor Parijs-Nice oogt als volgt: Lars Bak (Den), Thomas De Gendt, Tony Gallopin (Fra), André Greipel (Dui), Adam Hansen (Aus), Moreno Hofland (Ned), Tosh Van der Sande en Jelle Wallays.