• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spelers Argentinië staken na maandenlang wachten op loon

  Leider Boca Juniors blijft fit met vriendschappelijke wedstrijden.

  De voetballers in Argentinië willen dit weekend de competitie lamleggen. Ze hebben al meer dan vier maanden geen salaris meer ontvangen en staken. De Argentijnse voetbalbond dreigt dan weer met sancties voor de clubs als er niet wordt gespeeld.

  Het zomerreces in de Argentijnse voetbalcompetitie duurde al langer dan normaal omdat de voetbalbond in de clinch lag met de regering over de uitzendrechten. Nu dat dispuut eindelijk van de baan is, weigeren de spelers om het voetbalveld op te stappen.

  Sommigen wachten al vijf maanden op een salaris en weigeren om te spelen tot de schulden zijn vereffend. "De eisen zijn correct", klinkt het. "We verwachten geen loonsverhoging, maar wel dat de schulden worden betaald."

  De Argentijnse Voetbalbond is niet opgezet met de stakingsplannen en dreigt met boetes en puntenaftrek. "We herinneren de clubs eraan dat er sancties volgen voor de clubs die geen ploeg opstellen op de afgesproken speeldagen."

  Het valt af te wachten of de dreigementen effect zullen hebben. Er is niet meer gevoetbald sinds half december, maar de teams blijven wel in vorm met vriendschappelijke wedstrijden.