• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Homo Turisticus weet het zeker: voetbal is de nieuwe religie!

  In het filmpje worden parallellen getrokken tussen voetbal en geloof.

  In een filmpje op Youtube kruipen "homo turisticus" Jan Matthys en Stefaan De Winter in de huid van vuilnismannen. Tijdens hun ronde komen ze tot de vaststelling dat voetbal de perfecte nieuwe religie is.

  Anders dan in de kerk, waar alleen de pastoor aan de miswijn mag zitten, mag je als voetbalsupporter zelf ook van de pintjes proeven. Reden genoeg om voetbal als favoriete religie te kiezen. Wie dan de goden van de nieuwe religie zouden moeten zijn? Alvast niet de "profeten" Messi en Ronaldo, volgens Matthys is er maar één echte voetbalgod: Diego Maradona. 

  Gelijkenissen tussen het Vaticaan en de FIFA:

  "Veel geld, veel macht, veel schandalen". De video is het werk van het Gentse bureau Leitmotiv, dat het op Youtube zette onder de vlag "Vuile Klap". De sketch is duidelijk een hit, op Facebook werd het filmpje ondertussen al meer dan 2000 keer gedeeld.

  Bekijk de hele video: