• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Collega's over Sagan: "Wat gaan we nog meemaken over een paar weken?"

  Wereldkampioen Sagan kleurde het weekend.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dé figuur van het openingsweekend is zonder twijfel Peter Sagan, met een 2e plaats in de Omloop en winst in Kuurne. "Hopelijk is hij te vroeg te goed", klinkt het bij de Belgische renners en ploegleiders over "Peter de Grote".

  Sergeant: "Een blinde kon zien dat Sagan zou winnen"

  "Als hij nu nog niet echt in orde is, wat gaan we dan meemaken binnen een paar weken?", vraagt Marc Sergeant, ploegleider bij Lotto-Soudal, zich af. "Hij rijdt zo nonchalant. De eerste 30 kilometer (in Kuurne-Brussel-Kuurne) reed hij helemaal achteraan in het peloton, terwijl iedereen zenuwachtig vooraan reed."

  "Een blinde kon zelfs zien dat hij zou winnen. Als hij er de laatste 10 kilometer nog bij is, dan kun je het vergeten. Ik hoop dat hij nu al aan 100 procent zit, maar ik vrees van niet."

  Video player inladen ...

  Naesen: "Hij gaf er zo'n ei op dat bijna niemand mee kon"

  Oliver Naesen schoof zondag op 80 kilometer van de streep mee met Sagan de andere favorieten. "Hij reed er de hele dag zo ambetant tussendoor", vertelt de Belg van AG2R.

  "Hij reed niet op kop, kwam eens naar voren, liet zich weer uitzakken. Dan leek het dat hij weer hetzelfde deed, maar gaf hij er zo'n ei op dat bijna niemand mee kon."

  Video player inladen ...

  Roelandts: "Hij amuseert zich, dat is de wet van de sterkste"

  Vroege vluchter Jürgen Roelandts kreeg in de finale het gezelschap van de groep met Sagan. "Hij rijdt er een beetje tussendoor. Als hij zo sterk is, is er weinig aan te doen. Het is ook spelenderwijs, denk ik. Hij amuseert zich en dat is de wet van de sterkste."

  Video player inladen ...

  Benoot: "Enkel om te trainen? Dan moet je niet komen koersen"

  Sagan verklaarde zelf na zijn nederlaag in de Omloop dat hij die wedstrijd beschouwde als een goede training. "Dan moet je niet komen koersen", reageert Tiesj Benoot, die in Kuurne met Sagan naar de laatste kilometer trok.

  "Hij zegt dat misschien enkel om de druk af te houden, maar ik denk dat hij gewoon komt om te winnen. Dat heeft hij vandaag ook bewezen."

  Video player inladen ...

  Peeters: "Hij kan af en toe een dipje krijgen in de finale"

  Wilfried Peeters, ploegleider bij Quick-Step Floors, legt zich niet neer bij de hegemonie van de wereldkampioen. "Hij kan af en toe een dipje krijgen in de finale, dat heeft het verleden al bewezen. Maar ik kan het niet ontkennen, hij is echt in goeden doen."

  Video player inladen ...