• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Was blij dat de anderen meewerkten"

  Sagan speelde een hoofdrol in het openingsweekend.

  0 / 0

  Sagan speelde een hoofdrol in het openingsweekend.

  Sagan is de grote winnaar van het openingsweekend met een 2e plaats in de Omloop en winst in Kuurne. "Ik was verrast dat hij van zo ver ging", reageert Jasper Stuyven. Greg Van Avermaet miste de goede vlucht, maar is tevreden over zijn weekend.

  Peter Sagan zat na de Oude Kwaremont geïsoleerd. "Ik wil alle teams bedanken, want ze werkten hard na de Kwaremont", vertelt hij na de aankomst. "Maar als de achtervolgende groep zou terugkomen, wou ik op een pelotonsprint mikken."

  "Toen begonnen ze aan te vallen in de plaatselijke ronden en zat ik vooraan. Ik was blij dat de anderen meewerkten in de finale. Het was een trage sprint, het viel stil op 500 meter van de streep, maar ik wist dat ik sterk kon aangaan."

  "Mijn grootste doel dit voorjaar? We zullen zien. Het grote doel is om goed te blijven. Alles wat daarna komt, is goed", besluit de wereldkampioen.

  Stuyven: "Heb bewezen dat ik kan meespelen"

  Jasper Stuyven kreeg de kans om zichzelf op te volgen op de erelijst, maar botste op een sterke Sagan. "Ik was zelf aan het denken om te gaan", reageert hij.

  "Maar ik besefte dat Sagan achter ons zat en dat ik sowieso geklopt zou zijn. Ik hoopte dat Trentin zou aanpikken, maar dat deed hij niet. Ik was wel verrast dat Peter van zo ver ging."

  "Natuurlijk vloek je op jezelf, want je hoopt op winst. Maar ik mag zeker niet ontevreden terugblikken op het weekend."

  "Of ik sterker ben dan vorig jaar? Ik ben heel blij dat ik er sta. Ik voel me goed en ik heb bewezen dat ik kan meespelen, ook in de grote klassiekers", klinkt het.

  Van Avermaet: "Ze gingen op het verkeerde moment"

  Greg Van Avermaet had 3 ploegmaats bij zich na de Oude Kwaremont, maar miste op 30 kilometer van de streep de goede vlucht.

  "Ze gingen op het verkeerde moment. Ik probeerde er naartoe te gaan, maar iedereen zat in mijn wiel. Spijtig genoeg springt niemand van de ploeg mee en dan weet je dat je in een slechte situatie komt."

  "We weten dat we mee moeten als Sagan vertrekt, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Ik wou dat nog doen, maar we deden de verkeerde beurten op het verkeerde moment. Als je mee bent, kun je winnen. We kwamen nog heel dicht, maar dat is de koers. Ik ben heel tevreden over het weekend."