• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns is boos op UCI nadat Sagan en co op voetpad hebben gereden

  De kopgroep vlucht even weg van de kasseien

  0 / 0
  Trek-renner Edward Theuns (47e) was na afloop van de wedstrijd misnoegd over een manoeuvre van de kopgroep in volle finale. "UCI had uitdrukkelijk gezegd dat renners gediskwalificeerd zouden worden", zette Theuns op Twitter met een foto van de beelden.

  In deze bewuste fase zoeken Sagan en co. het fietspad op in plaats van over de kasseien te rijden. Op Twitter schrijft Theuns: "Voor de wedstrijd zei de UCI dat we gediskwalificeerd zouden worden als er beelden opdoken waarin we op het fietspad of voetpad rijden. Dus...wat nu?"

  Volgens de Trek-renner verloren de achtervolgers in deze fase 15 seconden. "Jury kwam naast ons rijden om enkele renners in onze groep van het voetpad te halen. De besten zaten vooraan, maar de regels moeten gerespecteerd worden." Theuns eindigde na een val als 47e.

  Spijkers op laag water? Of toch niet?

  Karl Vannieuwkerke en Eddy Planckaert kwamen na de wedstrijd nog even terug op dit voorval. Eddy Planckaert is alvast geen fan om de diskwalificatie ook door te voeren.

   

  "Als je er werkelijk 15 seconden zou verloren hebben, dan had je daarna nog tijd genoeg om dat goed te maken. Wat ga je doen? Deze renners uit de race halen? Dan lijkt het me niet echt spannend meer. De beste renners zaten ook gewoonweg vooraan."

  "Maar moet je als UCI niet consequent zijn als je zo'n regel invoert?", vraagt Karl Vannieuwkerke zich af.

  Planckaert: "Moeten ze een boete krijgen? Misschien. Ik denk dat renners zich niet houden aan dit soort regels. De enige oplossing zijn hekken plaatsen of een lint spannen. Zodat dit deel van de weg niet berijdbaar is."

  "Want het zou best kunnen dat Sagan het verbod niet begrepen heeft omdat het in het Nederlands verteld werd."