• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "3 mooie zeges, maar het belangrijkste moet nog komen"

  Tim Wellens focust zich op de grote koersen dit seizoen.

  8 koersdagen op de teller, 3 overwinningen. Tim Wellens is als een komeet aan het seizoen begonnen. "De vorm is al top, maar ik kan nog beter worden", zegt Wellens (Lotto-Soudal).

  "Strade Bianche is 1e doel, maar heb die koers nog nooit gereden"

  Na twee zeges op Mallorca won Tim Wellens afgelopen zondag ook de slotrit van de Ruta del Sol. Vorig jaar had hij een heel jaar nodig om drie koersen te winnen (de eindzege in Polen niet meegerekend). Hoe komt het dat hij zo vroeg al in vorm is?

  "Door mijn verhuizing naar Monaco heb ik nu elke dag mijn trainingen kunnen afwerken, omdat het weer hier altijd goed is."

  "Dit waren al drie mooie overwinningen, maar de belangrijkste koersen moeten nog komen, dat mogen we niet vergeten."

  De Strade Bianche is de eerste wedstrijd die Wellens heeft aangestipt. "Ik heb die koers nog nooit gereden, maar ik hoor van iedereen dat het zo'n mooie wedstrijd is. In de jeugd reed ik wel al op grindwegen en dat is me goed bevallen."

  "Ik droom er al lang van een monument te winnen"

  Tim Wellens begint aan zijn vijfde seizoen in het profpeloton. Hij hoopt dat er dit jaar eindelijk een vette vis inzit. "Ik droom er al lang van een monument te winnen."

  "Ik weet niet of dat dit jaar zal lukken, maar hopelijk toch de komende jaren."

  "Ik denk nog niet dat ik nu al aan mijn top zit. Ik hoop in de loop van het seizoen nog beter te worden. Maar over deze vorm mag ik al niet klagen. Met deze vorm zal ik goed voor de dag komen in de Strade Bianche."

  "Uiteindelijk is mijn doel om elk jaar een stap vooruit te zetten. Ik merk dat dat dit jaar toch weer gelukt is."