• home
 • video
 • pas verschenen

  Ghelamco dreigt met schadeclaim als Grimbergen buurtweg niet afschaft

  Zal het Eurostadion ooit verrijzen op parking C?

  De dreigementen blijven door de lucht vliegen in het dossier van het Eurostadion. Na schepen Courtois rolt nu ook bouwpromotor Ghelamco met zijn spierballen. Ghelamco vindt dat de gemeente Grimbergen zijn afspraken niet is nagekomen.

  Ghelamco heeft een ingebrekestelling aan de gemeente Grimbergen overgemaakt. Hierin wijst de projectontwikkelaar erop dat de vrederechter op 5 september 2016 Grimbergen al bevolen heeft om aan de Vlaamse-Brabantse deputatie te laten weten dat de buurtweg afgeschaft moet worden.

  Zolang die buurtweg er ligt, kan Ghelamco niet aan het Eurostadion beginnen op parking C aan de Heizel.

  Maar op 26 januari van dit jaar heeft de gemeenteraad van Grimbergen beslist om de afschaffing van de buurtweg niet voor te stellen. Hierdoor loopt het dossier opnieuw vertraging op, tot afgrijzen van Ghelamco.

  Ghelamco wijst op het geld dat het zelf al geïnvesteerd heeft en nog zal moeten investeren om de bouw sneller dan gepland toch te laten doorgaan.

  "Aanzienlijke schadeclaim"

  Als extra drukkingsmiddel dreigt Ghelamco ermee een "aanzienlijke schadeclaim" in te dienen als Grimbergen zijn afspraken toch niet nakomt.

  Eerder dreigde de Brusselse schepen Courtois ermee om parking C af te sluiten, wat voor onoverkomelijke verkeerschaos zou zorgen bij de bekerfinale en de interland België-Griekenland.