• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Bullets missen hun start op WK boblsee

  Willemsen en Aerts bleven onder de verwachtingen.

  Elfje Willemsen en Sara Aerts zijn aarzelend begonnen aan het WK bobslee in Duitsland. Na de openingsdag staan de Bullets pas op de gedeelde dertiende plaats. Vorig jaar werd Willemsen samen met remster Sophie Vercruyssen nog negende op het WK in Igls.

  Willemsen en Aerts zetten vooral een ontgoochelende eerste run neer in Köningssee. Met 52"19 kwamen ze niet verder dan de 17e plaats. De tweede run verliep wat beter met een zesde plaats in 51"63.

  Met een totaaltijd van 1'43"85 schoof het Belgische duo zo nog op naar de met Roemenië gedeelde 13e plaats, maar daarmee bleef het ruim onder de verwachtingen. Willemsen en Aerts hebben met nog twee runs te gaan al ruim 64 honderdste seconde achterstand op de Amerikaanse leidster Elana Meyers-Taylor.

  Het tweede Belgische duo in Köningssee, An Vannieuwenhuyse en Nel Paulissen, staat na twee runs pas zeventiende, op 79 honderste van de Amerikaanse leidster. Zaterdag worden er nog twee runs afgewerkt.

  Stand na 2 runs:

  1. Meyers Taylor/Jones (VS) in 1'43"14
  2. Humphries/Lotholz (Can) op 0"02
  3. Greubel Poser/Evans (VS) 0"05
  4. Jamanka/Drazek (Dui) 0"24
  5. Hengster-Onasanya (Oos) 0"27
  13. Willemsen/Aerts 0"68
  17. Vannieuwenhuyse/Paulissen 0"79