• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Villas-Boas haalt transfervrije Ricardo Carvalho naar China

  Ricardo Carvalho won afgelopen zomer nog het EK.

  Ook Ricardo Carvalho zal binnenkort in de Chinese competitie te bewonderen zijn. Hij tekende een contract voor Shanghai SIPG, de club van onder meer de Brazilianen Oscar en Hulk.

  Ricardo Carvalho gaat op zijn oude dag nog een centje bijverdienen in China. Carvalho kreeg geen nieuw contract bij Monaco, maar bij Shanghai SIPG kan de 38-jarige verdediger toch nog een financieel aantrekkelijk einde aan zijn carrière breien.

  Carvalho wordt er de vierde werknemer met een Chelsea-verleden, na coach André Villas-Boas en de Brazilianen Oscar en Hulk.

  Probleem voor de Portugees wordt wel dat hij al de vijfde buitenlander is bij Shanghai, terwijl de reglementen sinds kort maar drie buitenlanders op het wedstrijdblad toestaan. "Als een van de vier andere buitenlanders geblesseerd is, kan hij meedoen", zegt de voorzitter nu al.