• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teambaas over crash Neuville: "Dit mag niet gebeuren"

  Thierry Neuville maakte een foutje in de laatste rit.

  Thierry Neuville zag de zege in de rally van Zweden in rook opgaan door een crash in de laatste klassementsrit. De ontgoocheling was immens bij de Belg van Hyundai.

  Thierry Neuville schoof in de laatste rit tegen een obstakel, waardoor een wiel van zijn Hyundai brak. "Ik vind de juiste woorden niet om uit te drukken hoe ik me momenteel voel", zuchtte onze landgenoot.

  "Voor mijn corijder Nicolas Gilsoul en voor het hele Hyundai-team is het eveneens verschrikkelijk, maar ook dit moeten we achter ons laten", weet Neuville. "Hoe frustrerend dit ook is, we kunnen en mogen hier niet bij blijven stilstaan."

  "We weten dat we over een competitieve wagen beschikken waarmee we rally's kunnen winnen. We hebben er alle vertrouwen in en ik ben er zeker van dat de resultaten zullen volgen. Zondag gaan we opnieuw van start en wil ik punten pakken in de powerstage. In Mexico zullen we terugvechten."

  Teamverantwoordelijke Michel Nandan: "Het is makkelijk om te zeggen dat dit bij de rallysport hoort, maar wanneer je een voorsprong van 43 seconden hebt, mag dit niet gebeuren. Dit is voor iedereen een zware ontgoocheling, niet het minst voor Thierry en Nicolas na hun indrukwekkende prestatie vrijdag."

  "Tot aan de laatste rit van zaterdag hadden zij hun opdracht perfect volbracht. Het gezegde "it's not over until it's over" klopt. Zondag start Neuville opnieuw en hij moet dit zo snel mogelijk achter zich laten. Ondanks de pech die we dit jaar al hadden moeten we focussen op het potentieel van onze wagen."

  Bekijk de pech van Thierry Neuville: