• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zuid-Korea 90% klaar voor Winterspelen 2018"

  Aan sneeuw alvast geen gebrek in het wintersportoord Pyeongchang.

  Zuid-Korea ligt perfect op koers met zijn organisatie voor de Olympische Winterspelen van 2018, die over een jaar van start gaan. Dat zegt de Belgische delegatieleider Gert Van Looy.

  "Volledig op koers"

  In Rio moesten ze vorig jaar tot de laatste seconde zweten om de Olympische Zomerspelen van start te kunnen laten gaan. In Pyeongchang zijn ze nu al bijna klaar met de voorbereiding van de Winterspelen. 

  "Zuid-Korea is volledig op koers voor de Winterspelen 2018, de competitiesites in Pyeongchang zijn voor 90% klaar", stelt Gert Van Looy van Team Belgium, die net terug is van een bezoek aan de sites.

  "We hebben prachtige sportaccommodaties gezien. Pyeongchang is een echt winteroord met temperaturen die zelden boven het vriespunt uitkomen. Zeer goede condities dus voor de atleten om hun prestaties te realiseren."

  📷 De sportaccommodaties in Pyeongchang